• Borre Golfklubb
      Semb Hovedgård
      3186 Horten

      Klubben416 27 000

Diskgolf

Om Diskgolf

DISKGOLFBANE PÅ BORRE I 2020
Borre Golfbane har i samråd med Borre Golfklubb besluttet å gjennomføre ett prøveprosjekt hvor vi skal bygge en diskgolfbane (frisbeegolfbane) av internasjonal klasse på de første ni hullene på golfbanen allerede fra sesongstart 2020. Prøveprosjektet vil vare fra sesongstart til slutten av sommerferien.

Prosjektet skal gjennomføres i samarbeid med Discgolfshop AS, ved Tommy Steingrimsen og Lykke Sandvik. Tommy og Lykke har solid kunnskap og erfaring fra discgolf, og hortensjenta Lykke er profesjonell spiller som senest i mars 2020 fikk en 6. plass i Las Vegas Challenge med konkurranse fra de beste spillerne i verden.

Tommy er også elitespiller i Diskgolf, og sammen med Lykke så driver de Discgolfshop AS i Tønsberg, som er en nettbutikk for diskgolfutstyr. Både Tommy og Lykke er aktive drivkrefter i Tønsberg Frisbeegolfklubb

DISKGOLF LOKALT
Diskgolf er en av verdens raskest voksende sporter, og også lokalt er det stor og økende interesse for diskgolf. I Sølvkrona er det etablert en 9-hullsbane av diskgolfentusiaster fra Horten, som også har etablert Facebooksiden Horten Disc Golf. På Skoppum er det konkrete planer om å bygge diskgolfbane organisert av Skoppum Frisbeegolf. Lillås Skole har en 6-hullsbane, Nordskogen Skole har 7 kurver og Granly skole har fire kurver.

BANEN
Diskgolfbanen vil følge de ni første golfhullene på Borre Golfbane, men vil ha 18 diskgolfhull. Golfteer og fairwayer vil bli brukt som teepads ("utkast"), og kurvene ("hullene") vil typisk bli plassert i utkanten av spilleområdet for golf. Diskgolfspill vil bli holdt utenom golfgreener. Discgolfshop vil stå for design av banen, og arbeidet er pågående nå på vinteren/våren 2020.

DISKGOLF SAMMEN MED GOLF
For at diskgolfbanen skal bli permanent er vi avhengig av å finne gode løsninger på å organisere diskgolfspill, inkludert booking av diskgolfspill, slik at golfspill og diskgolfspill fungerer bra sammen. Det vil innebære at det vil være ulike restriksjoner på diskgolfspill i forbindelse med de mest travle tidspunkter og perioder for golfspill. Prøveprosjektet vil evalueres og utvikles i tett samarbeid med Borre Golfklubbs medlemmer, og det vil blant annen bli gjennomført en spørreundersøkelse blant golfklubbens medlemmer underveis i prosjektet.

HVORFOR DISKGOLFBANE
Vi tror en diskgolfbane på en fin måte kan komplementere golfbanen og tennisanlegget vi allerede har, slik at vi får ett bredt sportslig tilbud, større sportslig aktivitet og enda bedre sosialt miljø. Analyser av golfspill fra 2019 har vist at det er en stor uutnyttet kapasitet på golfbanen, så vi tror det er mulig å benytte denne kapasiteten på en positiv måte, uten at det i særlig grad påvirker golfmedlemmenes mulighet til å spille golf.

KONTAKTPERSONER
Jon Karlsen vil være ansvarlig for å koordinere prosjektet fra Borre Golfbane sin side. Hvis noen av golfklubbens medlemmer har spørsmål, kommentarer, ros eller ris til prosjektet så send Jon en mail.

Jon Karlsen, Ansvarlig Diskgolfprosjekt, Borre Golfbane, jonkarlsengolf@icloud.com, 40 45 45 50
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her