• Borre Golfklubb
      Semb Hovedgård
      3186 Horten

      Klubben416 27 000

Bane

Banehistorie

SEMB HOVEDGÅRD
Sembs historie er like mangfoldig som gårdens eiere opp gjennom tidene. Man regner med at det var bosetting ved Borrevannet så langt tilbake som for 5000 år siden - funn i områdene rundt Borre Golfbane tyder på dette. Noen mener faktisk at Vestfold kongene fra gammelt av kan ha hatt sitt hovedsete på Semb.
Semb hovedgårds nyere historie begynner imidlertid i 1916 da Sam Eyde (Liv Eyde Bø`s bestefar) kjøpte gården idet han trakk seg tilbake fra stillingen som Generaldirektør i Norsk Hydro. I alt ble 11 gårder kjøpt og tilsammen eide Sam Eyde nesten 5000 dekar jord og skogbruksareal. Tanken var å avhjelpe landet i en mangelvaresituasjon pga. første verdenskrig. Sam Eyde ble imidlertid aldri noen bonde på Semb og gården ble mer et utgangspunkt for hans nye karriere som stortingsmann og diplomat.


Da den gamle driftsbygningen brant ned i 1936 var det Livs far, Sigurd Eyde, som bygde gården opp igjen. Han drev tradisjonelt jordbruk og champignonproduksjon på Semb. Etter et arveoppgjør i 1960 overtok Liv Eyde Bø Semb Hovedgård med 1/3 av arealet og fortsatte driften for øvrig som sin far.


BORRE GOLFBANE
Ideen til det som skulle bli Borre Golfbane ble først unnfanget i 1987. Store driftsbygninger sto tomme og utsiktene for landbruket var heller ikke gode. Hvordan skulle helhetsresurssene på gården utnyttes bedre ? Alternativ utnyttelse ble mer og mer aktuelt og ideen om et golfanlegg tok form. NGF var på den tiden et lite forbund og det Svenske Golfforbundets sjefskonsulent ble derfor hentet inn for å se på området rundt Semb Hovedgård. Hans begeistring for ideen feide all tvil til side - Borre Golfbane var en realitet.


Tommy Nordstrøm ble engasjert som arkitekt etter anbefaling fra SGF og i 1990 sto de 9 første hullene klare for spill. Året etter kunne man ønske alle velkommen til en 18 hulls golfbane på Semb. Resultatet var blitt en bane med utfordringer for de fleste og Borre Golfbane opparbeidet seg raskt status som en av de fremste golfanlegg i Norge. Dette førte bla. med seg Karsten Ping Norwegian Challenge - Norges første proffturnering i golf - i 1994 og EM senior i 1995. Borre Golfbane arrangerte også Challenge Touren i 1998 - Netcom Norwegian Open.


EINAR C. NAGELL ERICHSEN
I 1997 ble en ny milepæl i Borre Golfbanes historie skrevet. Da kjøpte nåværende eier, Einar C. Nagell Erichsen banen av Liv E. Bø og Hans Bø. Ny eier betød imidlertid ikke stagnasjon i utviklingen - snarere tvert imot. Sammen med banens ansatte og et godt samarbeid med Borre Golfklubb fortsatte utviklingen av banen. I tillegg ble Semb Hovedgård pusset opp, et av Nord Europas flotteste stutterier bygd og et nytt tennisanlegg til glede for tennissporten kom til.

NYE HULL
I 2005 åpnet 9 nye hull delvis langs Borrevannet, og ble naturlig skjøtet inn mellom hull 5 og 6. Dette frigjorde den gamle back-nine til en egen 9-hulls bane slik at Borre opererte med 27 hull. I 2013 ble det, grunnet nedgang i medlemsmassen, besluttet å legge ned disse ni hullene og gå tilbake til den originale 18-hulls banen. I dag regnes Borre Golfbane blant landets flotteste golfanlegg - både natur og banemessig. I jubileumsåret 2015 var vi arrangørbane av Norgesmesterskapet i golf . 2016 ble det anrrangert både Lag-NM 1. div og en Nordea Tour for proff spillere.

 
Borre Golfbane jobber stadig for at produktet vårt, banen, skal bli best mulig. Vi ønsker hele tiden å forbedre oss og håper du vil være med!

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her