• Borre Golfklubb
      Semb Hovedgård
      3186 Horten

      Klubben416 27 000

Borre Golfklubb

Informasjon om bane, klubb, covid 19 med mer!

Av: Marius Bugge  |  Publisert: 7. april 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Her følger en oppdatering på covid 19, bane, klubb, turneringer,trening og dugnad. Veien fremover rett og slett.

Hva er egentlig forskjellen på klubb og baneselskapet og hvordan jobber vi sammen?
Vi opplever som tidligere veldig mange spørsmål om alt mulig,  Dette er fint, men samtidig kan det skape veldig mye arbeid for både Daglig leder i baneselskapet, Per Håkon og for styret. All informasjon vil finnes på våre hjemmesider. Alt fra priser, for medlemskap, innmeldingsskjema, slope-tabeller og annen informasjon som er kjekt å vite om. 
   
Mange har fått med seg at det er skjedd små endringer i hvordan hverdagen løses på golfbanen. Per Håkon har igjen flyttet tilbake til det røde huset, og vil derfra være ansvarlig for hovedsaklig banedriften. Klippe gress, vedlikeholde banen og svare på spørsmål tilknyttet deres spilleretter og skapleie.
     Det er en enighet mellom bane og klubb,  slik at klubben selv skal svare for alt som er klubbrelatert. Som f.eks klubbavgiften din, turneringer, felles treninger, VTG-kurs og andre spørsmål som måtte dukke opp. Send oss gjerne en mail, så svarer vi så fort det lar seg gjøre. 
     Mange har også vært forundret over at de nå får to forskjellige faktura. Dette ble opplyst om på årsmøtet, på våre hjemmesider og på facebook samt at dere som får nyhetsbrev har fått en påminnelse på mail.  Det kan se ut til at mange ikke leser dette?  Klubbavgiften (dekker forsikringer, Norsk Golf bladet og klubbens utgifter) faktureres direkte fra klubben som 1 faktura, 1 gang pr år. Dette skjer kjapt etter avsluttet årsmøte hvor også størrelsen på kontigenten avgjøres av medlemmene.  Dette er pengene som utgjør alle midlene som klubben har til å bruke på seg selv. (altså medlemmene, enten direkte eller inndirekte)
    Den andre fakturaen du må forholde deg til, er spilleretten din på Borre golfbane. Denne blir utsendt slik du selv har valgt, men hovedsaklig som avtalegiro hver mnd. Denne dekker klubben sin leie av anlegget vi benytter hos Borre Golfbane AS
For at vi skal ha full kontroll på dette er det derfor banen selv v/ Per Håkon som svarer på spillerett og skap spørsmål. 

kort oppsummert
Klubben - klubbavgift, turnering, trening, vtg, junior, dame, herre og alt annet som er relatert til klubbdrift - spørsmål rettes til klubben@borregb.no
Baneselskapet - skap og spilleretter samt faktura for dette.  Vedlikeholde, klippe gress og alt annet som er bane relatert. - spørsmål rettes til ph@borregb.no
Fint om dere benytter mail, da det skaper en mer gjevn arbeidshverdag for alle parter.


Covid-19    Dagens situasjon
Vi er inne i en spesiell hverdag og vi gjør alle det vi kan for å hindre videre smitte. 
     Som alle har fått med seg så fikk vi klarsignal til åpning av banen 01.04.20, Dette betydde derimot ikke at klubben kunne starte opp sine normale aktiviteter, som trening og turnering, lek og morro for barn osv.  
     I tiden fremover blir det fortalt at vi må forvente oss ett 2020 som vi ikke er vant til, det stilles tvil om det vil kunne holdes arragementer som normalt. Dette kan/vil påvirke også klubbens aktiviterer i forbindelse med f.eks turneringer.
Mer informasjon om dette vil komme så snart vi i styret vet er.

Trening og VTG
Det er bestemt fra helsemyndigheter at man max kan samle 5 personer, dette byr selvsagt på utfordringer med tanke på trening både for vokse og for barn. Det er gitt myndighet til hvert enkelt særforbund om hvordan disse vil løse dette. Norges golfforbund i samarbeid med PGA Norge har derfor sagt at trening kan skje, både i grupper på 5 (1 trener + 4 deltagere) og som 1 til 1 instruksjon. Begge må være innenfor de retningslinjer som er gitt av helsemyndighetene, altså minimum 2 meter avstand, god hånd hygiene osv.  De samme instansene har også sagt at det er klubbene som er juridisk ansvarlig for at trening skjer innenfor smittevernslovens rammer. 
     Det vi vet pr i dag er at vår pro Karin Sjødin ikke har lov til å reise til Norge. Dette er kontrollert med Helsedepartement, UDI og NGF. Dette må vi desverre bare forholde oss til inntil videre.  Dette gjelder også selv om hun evt hadde vært i en frivillig karantene. 
   Styret jobber nå med dette og det vil komme informasjon så snart vi vet noe mer. 

VTG-kurs
Her gjelder de samme reglene som nevnt i avsnittet over. Men her har vi andre muligheter. Vi har en pro til i klubben vår, Frank Tømmervik har sagt seg villig til å holde VTG-kurs for våre nye potensielle medlemmer. Styret jobber nå med hvordan vi i praksis kan gjennomføre disse innenfor gjeldene lover og regler. 

Turneringer
NGF har fortalt klubbene at vi skal planlegge for en normal sesong og at vi heller skal avvlyse etterhvert som ny informasjon kommer.
Dette betyr at vi har lagt alle våre turneringer ut i golfbox som normalt. Styret og turneringskomiteen anbefaler alle våre medlemmer til å melde seg på turneringene som normalt. Årsaken til dette er økonomi. Om vi skal kunne få våre utgifter/tapte inntekter dekket, må vi ha tall å vise til. Dersom ingen er påmeldt som normalt vil vi heller ikke ha tapte utgifter/inntekter.  Så dersom du f.eks hadde tenkt til å spille vårsleppen eller andre turneringer, meld deg på i golfbox!

Dugnad
Det er besluttet at dugnadsturneringen ikke kan avholdes. Men behovet for dugnad på banen er ikke borte av den grunn. Vi trenger folk som kan ta i ett tak noen timer til både det ene og det andre. Rydde litt skog og holde banen ren for søppel. Få opp teltet krever sitt. Rammen er oppe, men selve teltet mangler.
Dersom du har mulighet for å hjelpe, håper vi at du tar kontakt med Per Håkon for å få dine arbeidsoppgaver. husk at også her må vi holde avstand til hverandre. Grupper på 5 kan fint jobbe sammen, men med avstand.

Det hvite hus
Alexander fikk kanskje ikke den starten han hadde ønsket. Men han gir alt og server alle så godt han kan gjennom sin midlertidige luke. Han tilbyr gode toast, varm kaffe og en deilig vaffel. noe begrenset utvalg av drikke, mat og sjokolade. Kaffe avtale har han fortsatt med og han selger gavekort for de som ønsker dette. I proshopen innendørs vil det være strengt, ingen skal inn uten avtale med Alexander. Det vil naturligvis ikke være anledning til å prøve klær. Klubben anbefaler at våre medlemmer og gjester benytter seg av tilbudet han har slik at vi fortsatt vil ha Det hvite hus åpent og i drift utover sesongen!
    Er det noe du trenger eller lurer på, snakk med Alexander. Han løser det meste!

Helt til slutt
Det er morro å se at banen er helt full, dette skjer ikke så ofte. Det er mange gjester og det er nå ekstra viktig i tiden fremover å benytte starttidsbestilling i golfbox. Vi må også huske på at det mange golfere, ikke bare oss i klubben som har måtte sitte hjemme å vente på bane-åpningene. Derfor må vi smøre oss med litt tålmodighet, og akseptere at det er mange spillere som mer enn gjerne ønsker å spille en runde. At gjestene velger oss på Borre må vi se på som positivt, det er også kommet en masse positive tilbakemeldinger fra våre gjester.
     Klubben og banen har fått igang marshall tjenesten som kjører ute på banen for å høre om alle har det bra, at greenfee er betalt og ikke minst at alle overholder retningslinjene.  Alle er veldig flinke ute på banen, ingen flagg er løftet og ingen pinner er flyttet. I bunkerne må dere huske at det kommer noen bak dere, nå som rakene er fjernet. Bruk føttene til å gjevne ut så godt det lar seg gjøre.  Og havner du i ett avtrykk så flytter du ballen til siden og gjevner ut etter deg når du har slått.
     Som rettningslinjene for FØR-UNDER-ETTER spillet fra NGF tilsier så fraviker vi i dag reglene for spill av golf så mye at ingen runder vil være hcp-tellende. Rundene skal derfor ikke registreres i golfbox som normalt. 
Klubben anbefaler at alle som er ute å spiller nå, kanskje prøver noen nye og muligens ukjente spilleformer som matchplay, fourball eller fousome i gruppene som spiller sammen. Betting er ikke lov, men en kaffe eller vaffel etter runden skader ingen. Bare husk avstanden! Se på innspill på hull 9/18 mens dere nyter kaffen og sola!

Vi ønsker alle en fortsatt god påske og håper dere holder dere friske å raske!

Hilsen

Styret
Marius, Runar, Roy, Mette, Vigdis, Marit og Jonathan 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her